Baanbrekende voetgangersbrug refereert aan Chinese knoopkunst

mercredi 26 octobre 2016 09:30
Baanbrekende voetgangersbrug refereert aan Chinese knoopkunst

“Stalen brug van 185 meter lang en 24 meter hoog” 

Nieuwszender CNN noemde het al een van de meest baanbrekende bruggen ter wereld, de onlangs geopende voetgangersbrug Lucky Knot in de Chinese stad Changsa. De door NEXT architects ontworpen brug knoopt verschillende onderdelen van de publieke ruimte, op diverse niveaus, aan elkaar. Op die manier is de vorm en routing van de brug ontstaan.

“De vorm van Lucky Knot is geïnspireerd op het principe van de Möbius ring en refereert aan de Chinese knoopkunst. In deze eeuwenoude, decoratieve Chinese volkskunst staat de knoop voor geluk en voorspoed,” vertelt John van de Water, partner bij NEXT architects in Beijing.

De stalen brug is ruim 185 meter lang en 24 meter hoog. Het bouwwerk over de Dragen King Harbor-rivier is een sleutelproject in de ontwikkeling van de publieke ruimte voor het gebied met een recreatief, ecologisch en toeristisch programma. De brug verbindt de oevers, de weg, het hoger gelegen park en alle verbindingen daartussen.

Bouwwerk

De Lucky Knot biedt uitzicht over de rivier, het Meixi-meer, de stad en het omliggende gebergte. Tevens maakt het bouwwerk deel uit van een lichtroute langs de rivier. Hiervoor is de brug voorzien van ledverlichting, waarmee een speciale lichtshow wordt gecreëerd.

“De Lucky Knot is meer dan een brug en een verbinding tussen oevers. Het succes van deze brug ligt in het verbinden van culturen, waar geschiedenis, technologie, innovatie, kunst, architectuur en spektakel met elkaar versmelten,” vertelt Jiang Xiaofei, tevens partner bij NEXT architects Beijing.

Het bureau verkreeg de opdracht voor de brug via een prijsvraag.

(Bron: Architectenweb.nl)


Les dernières nouvelles sur les biens immobilier dans votre mailbox?

Je prends note des conditions d'utilisations

Lisez plus de nouvelles sur ...