Ce site utilise des cookies afin d’optimiser votre expérience utilisateur. En utilisant ce site vous acceptez l’utilisation de Cookies. Plus d'info

Huisdieren toegelaten in huurwoningen, tenzij anders omschreven in reglement

lundi 03 septembre 2018 11:00
Huisdieren toegelaten in huurwoningen, tenzij anders omschreven in reglement

“Wie woning of flat huurt, mag huisdier houden” 

Voortaan mogen huisdieren enkel nog in uitzonderlijke gevallen geweerd worden uit huurwoningen. Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) bereikte daarover een akkoord met de Verenigde Eigenaars, de organisatie die de belangen van verhuurders behartigt. "Mijn mailbox zit vol hartverscheurende verhalen van mensen die afscheid moeten nemen van hun dieren", zegt hij in De Zondag.

De standaard-huurcontracten bevatten momenteel nog een clausule die bepaalt dat huurders geen dieren mogen houden, tenzij na schriftelijke toestemming van de verhuurder. Bovendien kan de verhuurder die toestemming altijd weer intrekken.

Clausule

De clausule leidde de afgelopen jaren tot enkele rechtsgedingen, aangespannen door huurders die uit hun woning werden gezet omdat ze huisdieren hielden. "Mijn mailbox zit vol hartverscheurende verhalen van mensen die afscheid moeten nemen van hun dieren", zegt de minister. "Nu draaiden we de zaken om. Huisdieren zijn toegelaten, tenzij het reglement van het appartementsgebouw dit verbiedt of als de huurwoning ongeschikt is voor een bepaald dier."

(bron: Belga)

Les dernières nouvelles sur les biens immobilier dans votre mailbox?

Je prends note des conditions d'utilisations

Lisez plus de nouvelles sur ...