Ce site utilise des cookies afin d’optimiser votre expérience utilisateur. En utilisant ce site vous acceptez l’utilisation de Cookies. Plus d'info

Leuven zoekt investeerders voor zonnepanelen op publieke gebouwen

mardi 25 juin 2019 14:00
Leuven zoekt investeerders voor zonnepanelen op publieke gebouwen

Bron: Pixabay

“Op dit moment scoort de studentenstad niet goed op vlak van hernieuwbare energie” 

Leuven zoekt een commerciële partner om de zonnepanelen die het wil installeren op 11 publieke gebouwen te prefinancieren, leveren, plaatsen en exploiteren. De Leuvenaar moet ook de kans krijgen om financieel bij te dragen aan dit project. Meer informatie over hoe dit laatste in zijn werk moet gaan, volgt in het najaar.

De zonnepanelen zullen zo'n 720.000 kWh per jaar opleveren, wat overeenkomt met het elektriciteitsverbruik van ongeveer 200 Leuvense huishoudens en een jaarlijkse besparing van 180 ton CO2.

Meer potentieel

Op dit moment scoort Leuven niet goed op vlak van hernieuwbare energie. Er wordt slechts 11 GWh elektriciteit per jaar geproduceerd via zonne-energie terwijl het technisch potentieel van de elektriciteitsproductie via zonnepanelen in de stad geschat wordt op iets meer dan 400 GWh. "Door zonnepanelen te installeren op elf daken van publieke gebouwen willen we ons steentje bijdragen en eigenaars van huizen en gebouwen aanmoedigen dit ook te doen", aldus Milieuschepen David Dessers (Groen).

De zonnepanelen komen op daken van het politiehuis op de Philipssite, de ontmoetingscentra 't Celestijntje en Genadedal, de Sportschuur in Wilsele, kinderdagverblijf De Girafant, Museum M, de Bib Leuven Tweebronnen, de woonzorgcentra Edouard Remy en Ter Vlierbeke, de facilitaire diensten van Zorg Leuven op de Geldenaaksebaan en de assistentiewoningen in het Ruelenspark.

(bron: Belga)

Les dernières nouvelles sur les biens immobilier dans votre mailbox?

Je prends note des conditions d'utilisations

Lisez plus de nouvelles sur ...