Ce site utilise des cookies afin d’optimiser votre expérience utilisateur. En utilisant ce site vous acceptez l’utilisation de Cookies. Plus d'info

Nationale Bank dwingt banken tot extra voorzichtigheid bij woonkredieten

jeudi 05 septembre 2019 15:00
Nationale Bank dwingt banken tot extra voorzichtigheid bij woonkredieten

Bron: Pixabay

“Nieuwe, expliciete verwachtingen” 

De banken moeten voorzichtiger zijn bij het toekennen van leningen voor woningen. De Nationale Bank (NBB) waarschuwt daar al langer voor, en kondigt nu ook maatregelen aan om het af te dwingen.

In een mededeling zegt de Nationale Bank dat ze "nieuwe, expliciete verwachtingen" zal opstellen. De financiële instellingen zullen die moeten integreren, wat hen ertoe moet aanzetten om voorzichtig(er) te zijn bij het geven van hypothecaire kredieten.

Toename kwetsbaarheid

De Nationale Bank en de Europese Centrale Bank hebben immers vastgesteld dat de kwetsbaarheid van de Belgische vastgoedmarkt de laatste jaren opnieuw toeneemt. De NBB dwong de banken daarom al eerder om een extra kapitaalbuffer aan te houden. De banken vroegen eerder dit jaar zelf om nog extra maatregelen.

De komende weken zal de Nationale Bank haar oor te luisteren leggen bij de banken en verzekeraars. Dat moet uitmonden in een nieuwe maatregel die de komende weken wordt afgerond en van toepassing wordt vanaf 2020.

(bron: Belga)

Les dernières nouvelles sur les biens immobilier dans votre mailbox?

Je prends note des conditions d'utilisations

Lisez plus de nouvelles sur ...