Ce site utilise des cookies afin d’optimiser votre expérience utilisateur. En utilisant ce site vous acceptez l’utilisation de Cookies. Plus d'info

Nieuwe boekingswebsite bundelt 8.000 vakantiewoningen aan kust

mercredi 12 mars 2014 14:54
Nieuwe boekingswebsite bundelt 8.000 vakantiewoningen aan kust

“Toerist krijgt meteen een veiligheids – en kwaliteitsgarantie” 

Het toeristische provinciebedrijf Westtoer en de Confederatie van Immoberoepen (CIB) hebben samen een nieuwe boekingswebsite ontwikkeld met 8.000 vakantiewoningen aan de kust. De lancering van www.logerenaanzee.be gaat ook gepaard met een nieuwe campagne om meer toeristen naar de kust en de woningen te lokken. De website werd dinsdag voorgesteld in Middelkerke.

Vakantiewoningen geboekt via toeristische verhuurkantoren staan garant voor 30 procent van alle commerciële overnachtingen aan de kust. Dat komt neer op een concreet cijfer van 326.917 overnachtingen in 2012.

De jongste jaren is er wel een dalende trend te zien, omwille van de stijgende tendens voor kortverblijven, en omdat kusttoeristen meer boeken via het internet. 

Promotie kust

Westtoer en CIB hebben daarom een boekingsmodule uitgewerkt met meer dan 8.000 vakantiewoningen. Die worden beheerd door de toeristische verhuurkantoren en kregen de nodige kwaliteitsgarantie van de overheid. Op die manier krijgt de toerist meteen een veiligheids- en kwaliteitsgarantie, en kunnen ze op een gemakkelijke manier prijzen berekenen en online boeken. Bovendien biedt de site, die beschikbaar is in vier talen, meer informatie over bezienswaardigheden aan de kust en evenementen.

"Er zijn een aantal uitdagingen zoals de overgang van langverblijven naar kortverblijven maar zeker ook het halen van een kwaliteitsnorm. Die moeten eigenaars van vakantiewoningen zeker aanzetten om zich aan te melden en aan te sluiten bij de kantoren", aldus Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA). "Dit is alvast een belangrijke stap in de promotie van de Vlaamse kust." 

Dit en volgend jaar zal er ook een specifieke promotiecampagne worden opgezet onder de slogan "ik ga naar zee en ik neem mee ... niet veel, want in een vakantiewoning is alles aanwezig! ". 

(bron: Belga)

Les dernières nouvelles sur les biens immobilier dans votre mailbox?

Je prends note des conditions d'utilisations

Lisez plus de nouvelles sur ...