Per dag kopen bijna elf Belgen een eigendom in Spanje

jeudi 31 janvier 2019 09:44
Per dag kopen bijna elf Belgen een eigendom in Spanje

Bron: Pixabay

“Aangenaam klimaat, levenskwaliteit en aantrekkelijke prijzen als troeven” 

Op de rankings van buitenlandse kopers in Spanje staan de Belgen op de vierde plaats. Er zijn internationaal gezien maar weinig andere buitenlanders die zoveel investeren in Spaans vastgoed. Enkel Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk gaan ons land nog voor. Volgens Z-Yachting & Golf Estates, vastgoedspecialist gevestigd in Spanje, beslissen 4 op de 10 Belgen om een tweede woning in het zonnige land te kopen.

De keuze voor het Spaanse land wordt vooral gerechtvaardigd door het aangename milde klimaat, de levenskwaliteit en de aantrekkelijke prijzen. Volgens de officiële statistieken van de Spaanse registratiekantoren, kochten 3.915 Belgen in 2017 een woning in Spanje. Dat is bij benadering vijftig procent meer dan vier jaar eerder in 2013.

Profiel kopers

“Lang niet alleen gepensioneerden investeren er. Meer en meer dertigers en veertigers brengen hun vakantie door in het land en verhuren er hun eigendom tijdens de rest van het jaar,” bericht Z-Yachting & Golf Estates. De Costa Blanca is één van de meest geliefde regio’s voor de Belgische kopers.

(Bron: Belga)


Les dernières nouvelles sur les biens immobilier dans votre mailbox?

Je prends note des conditions d'utilisations

Lisez plus de nouvelles sur ...