Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

1 op 3 sociale woningen dreigt onbewoonbaar te worden

vrijdag 21 november 2014 15:04
1 op 3 sociale woningen dreigt onbewoonbaar te worden

“Nieuwe norm voor dakisolatie voor alle huizen” 

De eigenaars van zo'n 400.000 Vlaamse woningen krijgen nog vijf jaar om hun dak te isoleren. Als dat niet gebeurd is voor 2020, dreigen de huizen onbewoonbaar te worden verklaard. Dat geldt ook voor een derde van de sociale woningen, schrijft Het Laatste Nieuws.

"Vanaf 1 januari 2015 geldt een nieuwe norm voor dakisolatie voor alle huizen die gebouwd zijn voor 2006. De eerste vijf jaar krijgt de eigenaar een vermaning als het dak niet genoeg is geïsoleerd, maar vanaf 2020 kan de woning onbewoonbaar worden verklaard", zegt Vlaams Parlementslid Mercedes Van Volcem.

Ze wou van Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans weten hoe ver het staat met de dakisolatie in Vlaanderen, maar die moest het antwoord schuldig blijven. Cijfers waren er wel over het aantal sociale woningen zonder dakisolatie. Van de 147.600 sociale woningen in Vlaanderen zijn er 113.900 uitgerust met dakisolatie, zowat 33.700 niet.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...