Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

160 woningen te bezoeken tijdens Mijn Huis, Mijn Architect

maandag 29 juli 2013 13:34
160 woningen te bezoeken tijdens Mijn Huis, Mijn Architect

"Bron van informatie over bouwen en verbouwen" 

Op zaterdag 28 september en zondag 29 september vindt in Vlaanderen en Brussel de veertiende editie plaats van Mijn Huis, Mijn Architect. Tijdens dit evenement, dat georganiseerd wordt door de Orde van de Architecten en de Vlaamse Raad, kunnen kandidaat- (ver)bouwers 160 woningen bezoeken in Vlaanderen en Brussel. "Niet alleen kan je er inspiratie opdoen in woningen met uiteenlopende bouwstijlen. Het is ook hét uitgelezen moment om te peilen naar de ervaringen van de bewoners, en kennis te maken met een architect. Laat je dus inspireren en informeren," klinkt het vanuit de organisatie.

Budgetvriendelijke oplossingen

Tijdens het "opendeurweekend" staan 160 deelnemende nieuwbouw of renovatiewoningen klaar om een handvol informatie te verstrekken aan geïnteresseerde bouwers en verbouwers. Vorig jaar stond nog het thema rond compacte woningen centraal, dit jaar staat alles in het teken van betaalbaar wonen en budgetvriendelijke oplossingen. Daarenboven stippelt de organisatie eveneens een aantal inspiratieroutes uit. "Zo kan je op ontdekkingstocht gaan rond energiezuinig bouwen, renovatie, compact wonen,... Mijn Huis, Mijn Architect biedt dus echt wel een staalkaart van de architecturale innovatie die vandaag de toon zet.

Gratis

Alle deelnemende projecten en adresgegevens kan je raadplegen in het inspiratieboek 'Mijn Huis Mijn Architect' of na online registratie op de website www.mijnhuismijnarchitect.com. De toegang tot de deelnemende woningen is gratis. Online registratie op voorhand is echter wel een must. Het openhuizenweekend is een initiatief van de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten en wordt georganiseerd in samenwerking met de Vlaamse Architectenorganisatie NAV. De bedoeling is onder andere om kandidaat-(ver)bouwers in contact te brengen met een geschikte architect.

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...