Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

16de editie van De Vlaamse Renovatiedag focust op water en kangoeroewonen

woensdag 23 oktober 2013 11:36
16de editie van De Vlaamse Renovatiedag focust op water en kangoeroewonen

"Inspiratiedag voor al wie wil renoveren" 

Wie graag inspiratie wil opdoen over het thema rond renoveren, kan nu al 25 mei 2014 in de agenda aanduiden. Op die dag vindt namelijk de Vlaamse Renovatiedag 2014 plaats. En dat al voor de 16de keer. De Vlaamse Renovatiedag 2014 wordt georganiseerd door de Vlaamse Architectenorganisatie (NAV) in samenwerking met het maandblad "Ik ga bouwen en renoveren" en biedt het grote publiek de kans om meerdere gerealiseerde renovaties op locatie te bezoeken. Verschillende thema's rond water en kangoeroewonen zullen tijdens deze editie 2014 centraal staan.

De Vlaamse Renovatiedag, die naar jaarlijkse gewoonte op de laatste zondag van mei plaatsvindt, is een unieke gelegenheid om meer dan 90 renovatieprojecten te bekijken en om tevens ook te praten met de mensen achter het project. "In een gemoedelijke sfeer geven de bouwheer en zijn architect graag een woordje uitleg over hoe zij de renovatie hebben aangepakt, hoe de samenwerking is verlopen, welke technieken er zijn toegepast en nog veel meer," klinkt het vanuit de organisatie. Vorig jaar mocht de organisatie om en bij de 8000 bezoekers ontvangen tijdens De Vlaamse Renovatiedag. Door de groeiende belangstelling in verbouwen, verwacht men ook in 2014 een hoog bezoekersaantal.

Thema

Tijdens elke editie van deze inspiratiedag focust de Vlaamse Architectenorganisatie ook jaarlijks op één of meerdere specifieke thema's. Zo vormt water bijvoorbeeld een van de centrale thema's waarbij de liefhebbers meer informatie kunnen bekomen over regenwater, sanitair comfort of het vervangen van oude leidingen. "Daarnaast richt De Vlaamse Renovatiedag 2014 de schijnwerpers ook op een sociale en budgetvriendelijke trend: kangoeroewonen. Dit bouwconcept, waarbij ouders op latere leeftijd een huis met een kind delen of vice versa, kent heel wat succes in Scandinavië en zit ook bij ons in de lift," licht de organisatie toe.

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...