Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

25 gemeenten hebben nog steeds geen stedenbouwkundig ambtenaar

maandag 13 april 2015 15:52
25 gemeenten hebben nog steeds geen stedenbouwkundig ambtenaar

“Zelf kunnen beslissen over aanvragen tot stedenbouwkundige en verkavelingsvergunningen” 

25 van de 308 Vlaamse gemeenten hebben vandaag de dag nog steeds geen gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Joke Schauvliege op een schriftelijke vraag van Bart Nevens (N-VA). De aanstelling van een dergelijke ambtenaar is een van de vijf voorwaarden voor gemeenten om te worden 'ontvoogd' en op die manier zelf te kunnen beslissen over aanvragen tot stedenbouwkundige en verkavelingsvergunningen.

De gemeenten zonder stedenbouwkundig ambtenaar zijn Hove, Herenthout, Ravels, Zandhoven, Gooik, Linkebeek, Merchtem, Zaventem, Kortenberg, Huldenberg, Begijnendijk, Bekkevoort, Maarkedal, Horebeke, Opglabbeek, Bocholt, Heers, Herstappe, Koekelare, Kortemark, Lo-Reninge, Mesen, Meulebeke, Spiere-Helkijn en Vleteren. 3 gemeenten - Lovendegem, Zomergem en Nevele - maken voor deze taken gebruik van een intergemeentelijk samenwerkingsverband.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...