27ste editie van vastgoedbeurs Mipim start in Cannes

maandag 14 maart 2016 09:00
27ste editie van vastgoedbeurs Mipim start in Cannes

“Opmerkelijke en talentvolle bouwprojecten in de kijker plaatsen” 

Van 15 tot en met 18 maart 2016 opent Mipim, de internationale vastgoedbeurs, voor de 27ste keer zijn deuren in de Franse stad Cannes. Vier dagen lang worden de zalen van het Palais des Festivals omgetoverd tot een heus vastgoedsalon waarbij projectontwikkelaars, investeerders, beleggers en andere bezoekers het hebben over het wel en het wee van de vastgoedsector.

Deze internationale vastgoedbeurs verenigt alvast de meest invloedrijke spelers van alle internationale vastgoedsectoren en biedt ongeëvenaarde toegangsmogelijkheden tot het grootste aantal ontwikkelingsprojecten en financieringsbronnen ter wereld. Voor de 27ste keer op rij mikt Mipim voor deze editie op om en bij de 21.400 spelers uit 89 landen. Tijdens vier intensieve dagen worden meer dan 100 conferentiesessies ingericht, 350 sprekers onthaald, en worden de meest opmerkelijke en talentvolle bouwprojecten van over de hele wereld in de kijker geplaatst. Ook een aantal Belgische projecten zijn genomineerd om een Mipim Award in de wacht te slepen.

Belgische nominaties

Zo is het Brusselse woon- en winkelcomplex met onder meer de eerste Belgische Apple Store genomineerd voor een Award op de vastgoedbeurs. Ook een Brussels kantoorproject maakt er kans op een prijs, net als een nieuwe jeugdherberg in Rijsel, ontworpen door de Brusselse architect Julien De Smedt. ‘T Groen Kwartier in Antwerpen is dit jaar bovendien genomineerd in de categorie stedelijke renovatie. Het is sinds 2012 geleden dat een Belgisch project nog een Award behaalde.

Le Toison d'Or in Brussel is genomineerd in de categorie beste residentieel project. Behalve een flagship store van Apple herbergt het complex ook winkels van Marks & Spencer, Zara en Bodum. Bovenin zijn 71 appartementen gevestigd, met verschillende afwerkingsniveaus tot zeer luxueus. Daarnaast zijn er ook 12 sociale woningen en een crèche. Het gebouw is ontworpen door het Nederlandse bureau UN Studio in samenwerking met Jaspers-Eyers en verwijst naar de art nouveau.

In de categorie 'beste innovatief en groen project' dingt het kantoorcomplex Treurenberg in Brussel mee naar een award. Het gaat om een nieuwbouw tussen de kathedraal en de Koningsstraat, ontworpen door het architectenbureau Assar. Bijzonder is dat het gebouw zeer energiezuinig is, en meer een vergeten stuk van de eerste stadsomwalling opnieuw zichtbaar heeft gemaakt voor het publiek.

Kanshebber op de prijs voor 'beste hotel' is een nieuwe jeugdherberg in Rijsel (Lille), een ontwerp van de Brusselse architect Julien De Smedt. Het opvallende gebouw ging open in oktober en is een herkenningspunt in een wijk in volle verandering, rond de Porte de Valenciennes.

’t Groen Kwartier

Vanhaerents heeft samen met Matexi en AG Vespa het vroegere Militaire Hospitaal van Antwerpen omgevormd tot een nieuwe woonwijk met 400 woningen midden in de stad met heel wat groen. De architecten zijn Beel&Achtergael, 360 Architecten en Collectief Noord. Ook Piet Boon, Vincent van Duysen en Anversa werkten er aan mee. Deze groene oase werd vormgegeven door de Parijse landschapsarchitect Michel Desvigne. Meer dan 350 bomen zullen in de parkzone en verschillende tuinkamers het groen tot voor de deur brengen.

De winnaars worden deze week tijdens de vastgoedbeurs bekendgemaakt.

(Bron: mipim.com)


Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...