29ste internationale vastgoedbeurs MIPIM van start in Cannes

maandag 12 maart 2018 17:00
29ste internationale vastgoedbeurs MIPIM van start in Cannes

“Hoe zullen we in 2030 leven in de stad” 

Van 13 tot en met 16 maart 2018 opent MIPIM voor de 29ste keer de deuren in de Franse stad Cannes. Vier dagen lang worden de zalen van het Palais des Festivals omgetoverd tot een heus vastgoedsalon waarbij projectontwikkelaars, investeerders, beleggers en andere bezoekers het hebben over het wel en wee van de vastgoedsector. Het centrale thema voor 2018 is alvast de wereldwijde verstedelijking.

Voor de 29ste keer op rij mikt deze internationale vastgoedbeurs op circa 24.200 spelers uit 100 landen. Tijdens vier intensieve dagen worden meer dan 100 conferentiesessies ingericht, 360 sprekers onthaald, en worden de meest opmerkelijke en talentvolle bouwprojecten van over de hele wereld in de kijker geplaatst. Ook een aantal Belgische projecten zijn genomineerd om de MIPIM Awards in de wacht te slepen.

Vier Belgische projecten

Zo is het ziekenhuis AZ Zeno in Knokke-Heist genomineerd in de categorie “Best Healthcare Development”, is het havenhuis in Antwerpen kanshebber in de categorie van het beste gerenoveerde project en zijn Rive Gauche in Charleroi en Îlot Sacré in Brussel respectievelijk genomineerd voor het beste shoppingcentrum en het beste residentiële project.

Het nieuwe zorgcentrum AZ Zeno omvat alvast een ziekenhuis, revalidatiecentrum, zorghotel, polikliniek, auditoria, publieke evenementenruimte en helihaven. Het nieuwe ziekenhuis is geïnspireerd op het surrealistische werk van Margritte en zweeft als het ware boven het landschap. 

“Ook het Havenhuis in Antwerpen maakt kans op een Award in de categorie ‘Best Refurbished Building’. De Brits-Iraakse architecte Zaha Hadid ontwierp het nieuwe hoofdkantoor van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis aan het Kattendijkdok bestaat uit twee delen. De onderste laag is een voormalige brandweerkazerne, een beschermd monument. Die kazerne werd gerestaureerd. Daarboven werd dan – heel toepasselijk – een bootvormig volume geplaatst,” aldus architectura.be

Verstedelijking

Naast de uitreiking van de MIPIM Awards, stelt de organisatie ook drie vragen centraal aangaande het thema rond wereldwijde verstedelijking. Hoe zal ons leven in de stad eruit zien in 2030/2050? Wat zijn de nieuwe regels voor investeringen en vastgoedontwikkeling in een wereld waar het leven in steden primeert? En wat zijn de beste strategieën om toekomstige steden te bouwen in een geglobaliseerde wereld? Een antwoord hierop tijdens de vierdaagse vastgoedbeurs.

(Bron: MIPIM / Architectura.be)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...