Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

350 betogers protesteren tegen hoge huurprijzen in Brussel tijdens Woonmarathon

maandag 27 mei 2013 13:58
350 betogers protesteren tegen hoge huurprijzen in Brussel tijdens Woonmarathon

“Veel blabla maar weinig actie” 

Verschillende organisaties hebben zaterdag met zowat 350 mensen betoogd tegen de hoge huurprijzen in de hoofdstad. Ze eisen dat er dringend maatregelen worden genomen om de problemen in de woonsector aan te pakken.

De demonstranten willen met hun actie aantonen dat ook de Brusselse middenklasse lijdt onder de wooncrisis. Ze eisen een massale constructie van publieke, sociale woningen en willen dat de huurprijzen op de privémarkt worden gereguleerd.

Tegenstand

Onder meer met sketches over erbarmelijke huurhuizen en liedjes als "Veel blabla maar weinig actie" maken de actievoerders hun punt. Naast de hoge huurprijzen protesteren de organisaties ook tegen de kloof tussen vraag en aanbod, de wachtlijsten, de obstakels en discriminatie.

Momenteel zitten de ministers van de Brusselse regering aan zee om de prioriteiten voor het komende jaar te bespreken. "Wij hopen dat huisvesting bovenaan de prioriteitenlijst komt te staan" aldus An Descheemaeker van BRAL vzw.

De actie is een initiatief van de Brusselse raad voor het leefmilieu, ACV-Brussel, Equipes Populaires-Brussel, FEBUL, Inter-Environnement Bruxelles, Liga voor Mensenrechten, MOC-Brussel. Met de steun van: Bonnevie, Centre Bruxellois d'Action Interculturelle, Chez nous - Bij ons, Brusselse Bond voor het Recht op Wonen, Collectief ALARM, Plus Tôt Te Laat, Samenlevingsopbouw, Syndicat des locataires, Union des Locataires du Quartier Nord, Union des Locataires d'Anderlecht-Cureghem en Woningen 123 Logements. 

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...