430 miljoen voor opknappen Buckingham Palace

donderdag 01 december 2016 11:53
430 miljoen voor opknappen Buckingham Palace

“Renovatie pas over tien jaar klaar” 

Urgente reparaties in Buckingham Palace gaan de komende jaren zeker 430 miljoen euro kosten. Dat is twee keer zo groot dan dat de kosten van het onderhoud aanvankelijk geraamd waren. De Britse nieuwszender SkyNews berichtte vrijdag dat werd besloten het uit 1703 stammende paleis zo op te knappen dat het 'toekomstbestendig' wordt.

Om alle klussen die nodig zijn uit te laten voeren, krijgt koningin Elizabeth II van de regering tijdelijk meer geld voor haar huishouding. Volgens een mededeling van het paleis is aan veel essentiële zaken zoals pijpleidingen, elektrische bedrading, kabels en boilers al in geen zestig jaar meer iets gedaan. Alles moet vernieuwd worden en de hele renovatie is naar verwachting pas over tien jaar klaar.

In november vorig jaar werd de zaal voor staatsdiners een half jaar gesloten, omdat gevreesd werd dat het plafond naar beneden zou storten als gevolg van achterstallig onderhoud.

De Britse koning George III kocht in 1761 het landhuis dat Buckingham Palace zou worden. Het werd pas bij de troonsbestijging van Victoria in 1837 de residentie van de Britse monarch in Londen.

(Bron: Architectenweb.nl)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...