Aanpassing btw-regels voor verhuur opslagruimten

dinsdag 27 maart 2018 17:00
Aanpassing btw-regels voor verhuur opslagruimten

“Revolutionaire beslissing waardoor investeerders weg naar ons land zullen vinden” 

De Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (UPSI-BVS) is bijzonder opgezet met de aanpassing aan de btw-regels voor de verhuur van opslagruimten die de federale regering goedgekeurd heeft tijdens haar begrotingscontrole. De sector spreekt van een "revolutionaire beslissing die ervoor zal zorgen dat buitenlandse vastgoedinvesteerders sneller de weg naar ons land zullen vinden".

Verhuurders zullen de btw die ze betalen op een nieuw bedrijfspand of een verbouwing ervan kunnen aftrekken, indien ze ervoor opteren de verhuur te onderwerpen aan btw. Dat kan een aanzienlijke besparing opleveren, ook voor de huurders, legt de UPSI-BVS uit in een persbericht. "De hervorming moet een einde maken aan de concurrentiehandicap tegenover de ons omringende landen en zal tot nieuwe investeringen leiden."

Kwaliteit

"Dit is een van de belangrijkste btw-hervormingen sinds lang", zegt Olivier Carrette, gedelegeerd bestuurder van UPSI-BVS. "Naast een boost voor de vastgoedsector en een betere toegankelijkheid van de huurmarkt voor bedrijven, zal dit ook een positieve impact hebben op de kwaliteit van ons vastgoedpatrimonium. Deze maatregel zal ervoor zorgen dat vastgoedinvesteerders opnieuw meer geneigd zullen zijn om in ons land te investeren. Daardoor kunnen we ook een forse opmars van de reconversie van oude panden verwachten."

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...