Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Aantal boetes voor bouwers verdubbeld

woensdag 31 juli 2013 09:42
Aantal boetes voor bouwers verdubbeld

“Voor woning die niet aan eisen energiezuinig bouwen voldoet” 

Het aantal boetes voor bouwers die zich niet houden aan de nieuwe energienormen is vorig jaar in één klap verdubbeld. In totaal kregen 2.733 Vlamingen een boete omdat hun woonst niet voldoet aan de eisen voor energiezuinig bouwen. Dit blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Energie en Wonen Freya Van den Bossche (sp.a), meldt Het Laatste Nieuws.

Nieuw- of verbouwprojecten

Op de 26.770 aangiftes voor nieuwbouwwoningen en -appartementen en 10.150 renovatieprojecten in Vlaanderen werden 2.733 boetes uitgeschreven voor een totaalbedrag van 2.312.288 euro. Dat betekent dat 7,5% van alle nieuw- of verbouwprojecten werd beboet. Gemiddeld moest iedere bouwer 846 euro ophoesten omdat hij de Vlaamse energieprestatieregelgeving niet correct heeft nageleefd.

Vlaams Parlementslid Robrecht Bothuyne vindt die cijfers erg verontrustend. "In 2011 werden er nog maar 1.389 bouwprojecten beboet. Dat aantal is nu dus verdubbeld. Uiteraard zijn we het allemaal eens dat we energiezuiniger moeten bouwen. Maar nu is het toch de vraag of het tempo realistisch is".

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...