Appartement aan zee kopen is nog steeds een goed idee

maandag 31 juli 2017 15:01

“De zee, de zon en de lage rente doen kopen”

De toeristische sector aan de Belgische kust blikt voldaan terug op de voorbije maanden volgens Westtoer. Ongeveer 2,9 miljoen dagjestoeristen hebben tijdens de maand juli de kust bezocht en daar zal de zon en het goede weer een belangrijke invloed op hebben gehad.  De zee in combinatie met een stralende zon zet toeristen tijdens de zomermaanden aan om de aankoop van een tweede verblijf aan de Belgische kust te overwegen. De aanhoudende lage rente stimuleert ook de investering in een huis, villa of appartement aan zee.

“Vastgoed is en blijft een duurzame investering op lange termijn”

In Trends gaf Peter Taffeiren (Projectontwikkelaar POC Partners) eind juni al aan zeer positief te zijn over de vastgoedmarkt aan de kust: “2016 was een topjaar en 2017 doet het nog beter”. Ook Thibault Vanden Berghe (Agence Het Zoute, Knokke-Zoute) getuigt: “De vastgoedprijzen zitten duidelijk opnieuw in de lift. Mensen (en patrimonium vennootschappen) investeren graag in vastgoed aan de kust en dankzij de sterke vraag naar villa’s en appartementen in zowel seizoensverhuur als jaarverhuur kan de eigenaar extra rendement halen uit zijn investering”. 

Filip Lavrauw (Immo Proxio): “Op Immo Proxio worden op heden meer dan 500 nieuwbouwprojecten te koop aan zee aangeboden. We merken dus dat projectontwikkelaars volop investeren in nieuwe projecten aan de kust. Ook qua bestaand vastgoed is er een zeer groot aanbod met o.a. meer dan 7.000 appartementen te koop aan zee, zodat geïnteresseerden een zeer ruime keuze hebben. Voor elk wat wils” dus.

Overweegt u ook te investeren in een huis, appartement aan de kust? Hierbij een overzicht van het aanbod:

Lees ook: 

  1. Investeer slim, investeer aan zee
  2. Betaling van voorschot op verkoopprijs bij ondertekening van de compromis
  3. Verborgen gebreken bij aankoop van een onroerend goed

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...