Appartement huren, huis verkopen. Let op voor frauduleuze praktijken!

maandag 07 december 2015 16:14
Appartement huren, huis verkopen. Let op voor frauduleuze praktijken!

"Doe een beroep op een erkend vastgoedmakelaar"

Naast frauduleuze immozoekertjes op websites waarop particulieren zelf hun vastgoed kunnen adverteren, zijn er nog andere frauduleuze praktijken waarvoor men het best uit de doppen kijkt.

Zo contacteren potentiële kopers de eigenaar / verkoper met een wel erg aantrekkelijk voorstel om hun villa te kopen, en dit zelfs een stuk boven de geafficheerde vraagprijs, getuigt Karel Vlaemynck van het gelijknamige vastgoedkantoor Vlaemynck Vastgoedmanagement: “deze week vertelde een eigenares waarvan haar villa te koop staat dat zij benaderd was geweest door potentiële kopers die voor haar eigendom zelfs nog meer boden dan de vraagprijs. De oplichters hadden het zo druk (met de vele horecazaken die ze uitbaten) dat zij zich echter niet konden verplaatsen tot bij de verkoper maar dat de eigenares best naar hen toe kwam, en dit in een hotel in Amsterdam. De vrouw was gecharmeerd door het aantrekkelijke voorstel en nadat ze dit even had laten bezinken vond zij het eigenlijk wel een verdachte aanpak. Immers, waarom zou men meer willen betalen dan haar vraagprijs!

De oplichters gaan vooral op zoek naar het duurdere vastgoed om dergelijke voorstellen te doen in de veronderstelling dat ze wel een deal kunnen regelen met de bemiddelde eigenaar. Volgens mevr. Natens van de federale politie werd vorig jaar nog zo’n bende opgerold, schreef Het Nieuwsblad op 4 september 2014. Maar deze praktijken blijken op vandaag nog steeds toegepast te worden.

We kunnen u dus vooral aanraden om een beroep te doen op een erkend vastgoedmakelaar om uw huis, villa, ... te verkopen. Zij zijn immers beter op de hoogte van de malafide praktijken waarmee u geconfronteerd kan worden.
Daarnaast blijft u best op uw hoede voor vastgoedadvertenties van particulieren op diverse vastgoedsites, waarvoor we u reeds waarschuwen in ons artikel “Frauduleuze immozoekertjes nemen toe”. 

Enkel op Immo Proxio 100% betrouwbare advertenties!

Immo Proxio verzamelt als enige vastgoedsite enkel het aanbod van professionelen en laat particulieren advertenties niet toe precies omdat het garant wil staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid. De adverteerders op Immo Proxio zijn ofwel steeds vastgoedmakelaars of bouwbedrijven die elk onderworpen zijn aan de deontologie opgelegd door hun beroepsorganisatie en waarvan de advertenties gecontroleerd worden door de economische inspectie. Zo hangen er o.a. serieuze boetes boven het hoofd van BIV-erkende vastgoedmakelaars indien hun zoekertjes niet voldoen aan de advertentieplicht.


Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...