Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Batibouw plaatst "comeback van hout" in schijnwerpers

woensdag 19 februari 2014 13:40
Batibouw plaatst "comeback van hout" in schijnwerpers

“Hout leeft en brengt een warme sfeer” 

De hoofdthema's van de 55ste editie van bouwbeurs Batibouw zijn "bijna-energieneutraal bouwen", "betaalbaar wonen", en "de comeback van hout". De bouw-, renovatie- en woonbeurs vindt plaats van donderdag 20 februari tot en met zondag 2 maart 2014 in Brussels Expo. Traditioneel mikt Batibouw op 300.000 tot 350.000 bezoekers.

Vooral het houtthema valt op, want energiedossiers en betaalbaar wonen doken de voorbije jaren vaker op bij de hoofdthema's.

"Hout is aan een niet te stuiten opmars bezig", zegt de organisator over de keuze. "Het is een materiaal dat perfect past bij onze hang naar authenticiteit. Hout lééft en staat voor een warme sfeer, een 'vintage' look en ambachtelijkheid. In digitale tijden gaan we immers op zoek naar iets tastbaar, iets echts, iets solide. Hout past perfect binnen deze tendens." De aandacht gaat uit naar alle toepassingen van hout, gaande van meubelmateriaal tot houtskelet- en houtmassiefbouw.

Energienormen

Het thema "bijna-energieneutraal bouwen" past in de Europese richtlijn dat vanaf 2021 alle nieuwe gebouwen bijna-energieneutraal moeten zijn. Vlaanderen bijvoorbeeld verstrengde op 1 januari het maximale E-peil (een maat voor de energiezuinigheid) voor nieuwe woningen van E70 naar E60.

"Betaalbaar wonen" gaat dan weer over de invloed van onder meer de strengere energienormen op de initiële investering in een nieuwe woning, en over de mogelijkheden om de betaalbaarheid te vrijwaren.

De eerste dagen (20-21 februari) zijn voorbehouden aan de professionals. Het grote publiek is welkom vanaf zaterdag 22 februari. Op 27 februari blijft de beurs open tot 23 uur. Een volwassene betaalt 12 euro om toegang te krijgen tot de beurs. De vorige editie lokte 296.000 bezoekers naar de Heizel.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...