Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Bedrijven mogen in Cuba voor eerst in 50 jaar weer vastgoed verhuren aan particulieren

donderdag 23 januari 2014 16:33
Bedrijven mogen in Cuba voor eerst in 50 jaar weer vastgoed verhuren aan particulieren

“Opnieuw handvol vastgoedmakelaars op Cuba” 

De regering van Raul Castro in Cuba heeft woensdag voor de eerste keer in meer dan een halve eeuw opnieuw de toelating gegeven aan vastgoedondernemingen om woningen en handelszaken te verhuren aan Cubanen. Een officieel decreet geeft "Cubaanse particulieren de toelating om een beroep te doen op diensten voor verhuur van immobiliën door erkende vastgoedondernemingen".

Het decreet preciseert wel dat Cubanen geen lokalen mogen huren om er "internationale scholen, persagentschappen of ngo's in onder te brengen". Tot dusver mochten enkel buitenlanders en instellingen lokalen huren van vastgoedagenten die publiek of een mix van staats- en buitenlands bedrijf zijn.

De vastgoedagentschappen op Cuba verdwenen na de revolutie van 1959 maar doen voorzichtig terug hun intrede. Vandaag zijn het er een handvol. Eind 2011 gaf Raul Castro toelating voor vastgoedtransacties, die sinds de revolutie verboden waren. 

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...