Belangrijkste bouwbeurs van Vlaanderen opent binnenkort de deuren

maandag 21 september 2015 11:00
Belangrijkste bouwbeurs van Vlaanderen opent binnenkort de deuren

“Plannen om te bouwen, renoveren of in te richten” 

Dé bouwbeurs bis is aan zijn 27ste editie toe en verwacht ook dit jaar weer zo’n 80.000 bezoekers voor ruim 480 exposanten in de hallen van Flanders Expo in Gent. Naast de vaste ingrediënten die van bis sinds jaar en dag dé belangrijkste bouwbeurs van Vlaanderen maken, vallen er weer verrassende nieuwigheden te ontdekken. Iedereen met plannen om te bouwen, renoveren of in te richten voorziet in zijn agenda dus best wat tijd om tussen 3 en 11 oktober 2015 bis te bezoeken.

Modulair bouwen en wonen

Als dé belangrijkste bouwbeurs van Vlaanderen is het vooral de bedoeling om, naast het bieden van een volledig overzicht van de bouwsector, ook in te spelen op trends en nieuwigheden in de markt. De woningbouw in ons land wordt in een steeds hoger tempo geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Bijgevolg moeten hedendaagse woningen ecologisch, duurzaam en comfortabel zijn, maar vooral ook kleiner dan vroeger. Vooruitstrevende bouwbedrijven zijn ervan overtuigd dat we compacter moeten gaan wonen meer betaalbaar willen maken. Flexibele, compacte, snel te monteren kwalitatieve modulaire units, die op technologisch en thermisch vlak al beantwoorden aan de uitdagingen van de toekomst moeten de nieuwe norm worden.

Tijdens bis 2015 bewijzen alvast drie van de 'voorlopers' dat kleine modulaire woonunits een grote toekomst te wachten staat. Vooraleer u in de eigenlijke hallen van Flanders Expo binnen gaat, voor de ingang van de beurs, tonen een aantal firma's dé trend van de komende jaren: (micro)modulair wonen en bouwen, een staaltje van zijn kunnen. 

40 makelaars in één hal

Alle belangrijke spelers uit de immosector - vastgoedmakelaars, projectontwikkelaars, bedrijven die sleutel-op-de-deur bouwen,... - vind je op bis samen in één hal. Op korte tijd krijg je daardoor een goed beeld van wat de markt te bieden heeft. Met meer dan 40 makelaars en promotoren vind je hier ongetwijfeld het huis of appartement waar je al zo lang van droomt. Heb je zelf een pand of een grond te koop, kom dan hier de kwaliteiten en de voordelen van de deelnemende immobiliënmakelaars ontdekken en vergelijken.

Ook de belangrijkste immobiliënwebsites zijn hier aanwezig en de Confederatie van Immobiliën-beroepen van België (CIB), de beroepsvereniging van de vastgoedmakelaars, heeft hier haar stand. Iedereen die vragen heeft over de aan- of verkoop, huur of verhuur of de bouw van een woning kan hier terecht. Kom hier ook te weten welke makelaar lid is van CIB en wat zijn specialiteit is.

De feestelijke 'nacht van bis' wordt op vrijdagavond 9 oktober georganiseerd, van 18 tot 23 uur. Exposanten verwennen hun gasten die avond met lekkere hapjes en drankjes terwijl iedereen kan genieten van ontspannende livemuziek gebracht door diverse groepjes en orkesten. De 'nacht van bis' is sinds jaar en dag hét topmoment van de beurs.

(bron: Bisbeurs)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...