Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Belgen lopen storm voor woningen in Spanje

donderdag 17 oktober 2013 16:39
Belgen lopen storm voor woningen in Spanje

“Makelaars wijzen hogere belastingen op tweede verblijven met de vinger” 

De Belgen kopen steeds meer woningen in Spanje. In het tweede kwartaal gaat het om 1.072 aankopen, waarvan 812 als tweede verblijf. In verhouding tot het aantal inwoners doet geen enkel land beter, schrijft De Tijd donderdag. De opmars loopt samen met de tegenvallende verkoop van appartementen aan de Belgische kust.

Door de economische crisis en de overcapaciteit daalden de woningprijzen in Spanje sinds 2007 met gemiddeld 37 procent. Ook de markt van de tweede verblijven was totaal ingestort door de financiële crisis.

Buitenlandse kopers

Nu de Europeanen zich minder zorgen maken over de crisis en de vastgoedprijzen in Spanje lijken uit te bodemen, keren de buitenlandse kopers terug. Zo werden in het tweede kwartaal van 2013 14.500 woningen verkocht aan buitenlanders, of 22 procent meer dan in 2012. Vijftien procent van de woningen ging naar Britten, 10,7 procent naar Fransen, 8,7 procent naar Russen, 7,6 procent naar Duitsers en 7,5 procent naar Belgen. In 2007 waren Belgen goed voor slechts twee procent van alle buitenlandse aankopen in het land.

In het tweede kwartaal van 2013 waren er 78 procent meer Belgische kopers dan in dezelfde periode in 2012. De Tijd merkt op dat die opmars vanaf 2012 samenvalt met de tegenvallende verkoop van appartementen aan de Belgische kust. Makelaars wijzen de hogere belastingen op de tweede verblijven met de vinger. Zo hebben vorig jaar vier van de tien kustgemeenten de belasting op de tweede verblijven verhoogd. Daarnaast vreest de Belg dat na de verkiezingen van 2014 vastgoed in eigen land zal worden aangepakt.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...