Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Belgisch vastgoed volwaardig alternatief voor investeerders

woensdag 19 maart 2014 16:01
Belgisch vastgoed volwaardig alternatief voor investeerders

"Belgische investeerders moeten zich minder zorgen maken" 

Op de vastgoedbeurs MIPIM, die van 10 tot 13 maart in Cannes plaatsvond, heeft Jon Zehner van LaSalle Investment Management een verrassende uitspraak gedaan. "Binnen twee à drie jaar verwacht ik een nieuwe vastgoedcrisis," vindt Zehner. Andere vastgoedexperts op MIPIM zijn anderzijds dan weer optimistisch voor de sector en hebben zelfs mooie woorden voor ons land. "Belgische investeerders moeten zich minder zorgen maken, het land is zelf een volwaardig alternatief voor investeerders," aldus Anne Kavanagh, die de afdeling activa en transacties van AXA Real Estate leidt.

Op een seminarie op de vastgoedbeurs in Cannes liet Jon Zehner van LaSalle, dat wereldwijd een vastgoedportefeuille van 47 miljard dollar beheert, weten dat hij binnen twee à drie jaar een nieuwe vastgoedcrisis verwacht. "De lage rente en de monetaire ondersteuning van de economie hebben ertoe geleid dat het vastgoed wereldwijd piekt. Er is echter een kloof gegroeid tussen wat politici en investeerders denken over de economie. De politici geloven dat de problemen achter de rug zijn. De investeerders vrezen dat we voor een nieuwe terugval staan." Zehner is namelijk van oordeel dat het momenteel geen stabiele omgeving is om te investeren en dat er onheil in de lucht hangt.

Vastgoedmarkt

Simon Hardwick, een partner van PricewaterhouseCoopers en Anne Kavanaghe zien alles echter rooskleuriger in. "Meer dan ooit is er kapitaal op de markt dat een stabiel alternatief zoekt voor de aandelenmarkten en obligaties. Institutionele beleggers en overheidsfondsen zoeken langetermijnprojecten om in te investeren en die projecten vindt men in de vastgoedsector."

Belgische investeerders moeten zich volgens Kavanagh ook minder zorgen maken. "Het heeft noch de hype, noch de terugval in vastgoed gekend zoals andere landen", zeg ze. "Ook nu blijft het een stabiele markt. Het land is zelfs een volwaardig alternatief voor investeerders die de veel te hoge prijzen van AAA-projecten willen vermijden."

(bron: Trends.be)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...