Belgische huizenprijzen stijgen minder sterk dan Europees gemiddelde

woensdag 11 april 2018 11:30
Belgische huizenprijzen stijgen minder sterk dan Europees gemiddelde

“Zelfs daling van huizenprijzen in vierde kwartaal 2017” 

De huizenprijzen in België stegen het voorbije jaar minder fors dan in de rest van Europa. Dat blijkt uit de cijfers van Eurostat, het Europees bureau voor de statistiek. Dat geeft enkel de evolutie weer en maakt dus geen vergelijking van de huizenprijzen aan zich.Met uitzondering van het eerste kwartaal, stegen de huizenprijzen in België telkens minder hard dan gemiddeld in Europa. In het vierde kwartaal bijvoorbeeld lagen de Belgische huizenprijzen 3,7 procent hoger dan het jaar voordien, tegen 4,2 procent in de eurozone en zelfs 4,5 procent in de hele Europese Unie.

Eurozone

Als de vergelijking op kwartaalbasis wordt gemaakt, was er in België in het vierde kwartaal van 2017 zelfs een daling van de huizenprijzen met 0,4 procent. In de eurozone daarentegen stegen de prijzen op kwartaalbasis met bijna 1 procent.

De lidstaten waar de prijs van vastgoed eind 2017 het snelst stijgt, zijn Ierland (+11,8 procent op jaarbasis), Portugal (+10,5 procent) en Slovenië (+10 procent). Ook Nederland scoort erg hoog, met een prijsstijging van 8,5 procent. In Italië werden huizen dan weer 0,3 procent goedkoper in vergelijking met eind 2016.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...