Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Beste jaar sinds 2006 voor Britse woningmarkt

vrijdag 03 januari 2014 11:29
Beste jaar sinds 2006 voor Britse woningmarkt

“Door aantrekkende economie stijgt de vraag naar huizen" 

De gemiddelde prijs van een koopwoning in Groot-Brittannië is in december met 1,4 procent gestegen tot 175.826 pond (ruim 212.000 euro), het hoogste niveau sinds april 2008. Dat blijkt uit cijfers die de hypotheekbank Nationwide Building Society vrijdag heeft gepubliceerd.

Hoewel de woningprijzen nog altijd 5 procent onder hun piekniveau van eind 2007 liggen, gaat 2013 met een gemiddelde prijsstijging van ruim 8 procent de boeken in als het beste jaar voor de Britse woningmarkt sinds 2006. Door de aantrekkende economie stijgt de vraag naar huizen. Ook is het makkelijker geworden om een hypotheek te krijgen.

Nieuwbouw

Desondanks ligt het aantal woningverkopen nog altijd circa een kwart onder het niveau van voor de crisis. De nieuwbouw blijft echter nog veel verder achter. Er worden nog altijd bijna de helft minder nieuwe woningen opgeleverd dan in 2007. De vraag herstelt dus sneller dan het aanbod en dat drijft de prijzen op.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...