Bijna derde meer kustvastgoedtransacties in eerste semester

woensdag 10 augustus 2016 10:00
Bijna derde meer kustvastgoedtransacties in eerste semester

“Prijzen stijgen niet mee” 

Vastgoed kopen aan de kust is bijzonder populair. Tijdens de eerste helft van dit jaar was er een stijging van het aantal vastgoedtransacties met 30,9 procent, zo blijkt woensdag uit cijfers van de Notarisbarometer.

Opvallend: de prijzen stijgen niet mee. In Middelkerke, Nieuwpoort en Knokke steeg het aantal vastgoedtransacties het meest, tot bijna +50 procent. Oostende, Knokke en Koksijde vormen de top 3 als het gaat om het aantal verkochte panden.

Oorzaak

Notaris Bart van Opstal ziet drie redenen: onzekere tijden (met Brexit, terreurdreiging en politieke instabiliteit in een aantal landen waar Belgen vaak op zoek waren naar een tweede verblijf), de lage rentevoet op spaarboekjes en een toename van het aantal mensen dat zijn of haar pensioen aan de kust wenst door te brengen.

Toch stegen de prijzen niet mee met de transacties. Zo steeg de gemiddelde prijs van een appartement aan de kust met 1 procent tot 267.130 euro. De gemiddelde prijs voor een woonhuis aan de kust daalde met 2,7 procent tot 275.950 euro.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...