Blik werpen in de vernieuwde kantoren van Agence Het Zoute

dinsdag 17 oktober 2017 11:00
Blik werpen in de vernieuwde kantoren van Agence Het Zoute

“Meer animo en aantrekkingskracht in het straatbeeld” 

De verkoop van vastgoed aan de Belgische Kust doet het meer dan ooit enorm goed. En dat verkoop, verhuur en beheer opnieuw sterk aantrekken in onze badsteden, is absoluut geen geheim voor vastgoedkantoor Agence Het Zoute uit Knokke-Heist. Met al meer dan 80 jaar op de teller, is het kantoor denkelijk het oudste uit de regio. Agence Het Zoute, met Thibault Vanden Berghe aan het roer, nam begin dit jaar haar intrede in de volledig vernieuwde kantoren en draagt innovatie na al die tijd nog steeds hoog in het vaandel. In samenwerking met TechWorks uit Tielt werd alvast voor een vernieuwende digitale etalage gezorgd.

Agence Het Zoute is al meer dan 80 jaar actief in het vastgoed aan de Belgische Kust en schrijft hiermee geschiedenis als één van de oudste en meest dynamische kantoren van Knokke. “De juiste startdatum van ons kantoor is tot op heden niet concreet gekend, maar we hebben nog postkaarten teruggevonden die dateren van tussen de twee wereldoorlogen in. Hierdoor kunnen we aannemen dat de eerste sporen van het kantoor rond 1935 terug te vinden zijn,” begint zaakvoerder Thibault Vanden Berghe. “Sinds 1973 stonden mijn ouders in voor het goede beheer, in 1998 nam ikzelf de fakkel van hen over."

Service en eerlijkheid

Door de jaren heen evolueerde Agence Het Zoute van een kantoor met drie personen naar een ploeg van tien werkkrachten waarbij kennis, service en eerlijkheid de voornaamste bedrijfswaarden zijn. “Voor mij persoonlijk ligt service aan de start van elke onderneming en moet hier heel wat aandacht aan besteed worden. Wijzelf staan sinds jaar en dag bekend als een serieus kantoor met een goede reputatie en willen dat dag na dag steeds versterken,” gaat de bestuurder van Agence Het Zoute verder. Naast kennis, service en eerlijkheid is ook innovatie een niet te missen gegeven voor het kantoor in Knokke-Heist. Investeren in de toekomst kon hierbij niet ontbreken en zorgde begin 2017 voor de intrede in hun volledig vernieuwde kantoren aan de Kustlaan. De oude kantoren waren te klein en verouderd waardoor een volledige metamorfose nodig was.

Thibault Vanden Berghe: “Onze locatie aan de Kustlaan is vanuit commercieel standpunt goud waard. Het oude gebouw begon echter steeds meer gebreken te vertonen, waardoor het niet meer aangepast was aan de vereisten die men aan een hedendaagse werkplek mag stellen. We hebben dan ook beslist om de zaken grondig aan te pakken. In een tijdsbestek van bijna drie jaar werd het pand helemaal opnieuw opgetrokken.”

Beeldschermen in de vitrine

Naast de investering in het nieuwe kantoor, werd ook op vlak van digitale zichtbaarheid heel wat tijd en geld geïnvesteerd. “Vorig jaar hebben we sterk ingezet op internet, digitale technieken en op online communicatie, zowel intern als extern. Ook wat onze etalage betreft, gingen we een stap verder dan de meeste van onze collega’s. Nagenoeg iedereen in de vastgoedbranche maakt hier nog gebruik van bordjes of prints in de vitrine om panden te presenteren. Een oubollig, tijdrovend en arbeidsintensief procedé. De bordjes moeten namelijk opgemaakt, geprint en opgehangen worden en bovendien zijn ze na een tijdje helemaal verbleekt door het zonlicht. Wij hebben resoluut gekozen voor de oplossing van TechWorks die grote beeldschermen in onze vitrine combineerde met een koppeling aan ons softwarepakket FORTISSiMMO. Met bewegende of wisselende beelden zorgen ze voor meer animo en aantrekkingskracht in het straatbeeld. Bovendien is de beleving voor de geïnteresseerde voorbijganger veel intenser. De schermen met hun video’s of slideshows kunnen makkelijk en snel aangestuurd worden.”

TechWorks uit Tielt werd vijf jaar geleden opgericht en helpt bedrijven en ondernemingen met tal van audiovisuele oplossingen. Zaakvoerder Diederik Maes licht alvast de meerwaarde toe die zij specifiek voor vastgoedmakelaars kunnen aanbieden: “België hinkt op gebied van etalage-communicatie duidelijk achterop op onze buurlanden. TechWorks helpt zijn klanten graag met professioneel advies om deze achterstand weg te werken. Wij focussen ons op oplossingen die niet enkel de aandacht trekken van de oplettende voorbijganger maar ook van de toevallige passant. Verder zijn dit oplossingen waarbij de informatie steeds automatisch up-to-date is. Dit is een duidelijke verbetering tegenover het tijdsintensieve aanpassen, afprinten en vervangen van de gekende A4’tjes.”

In de Kijker

En op die vernieuwende digitale tram stapte ook Agence Het Zoute mee. “Zo werden er High Brightness Display’s voorgesteld, beeldschermen die zelfs in fel zonlicht zichtbaar zijn. Door een koppeling met hun CRM-software FORTISSiMMO werd het geheel geautomatiseerd zodat nieuwe panden of aanpassingen meteen zichtbaar zijn in de etalage zonder dat bijkomende actie nodig is van medewerkers. Ook is het mogelijk om vastgoed extra “In de kijker” te zetten door bepaalde panden soms in een groter formaat weer te geven om zo nog beter de aandacht te trekken. Of een pand al dan niet dient weergegeven te worden, en of dit al dan niet in de kijker dient geplaatst te worden, kan eenvoudig aangevinkt worden in het vertrouwde systeem van de klant,” aldus Diederik Maes.

Zowel de etalage als de inrichting van de nieuwe kantoren, werden intussen heel positief onthaald door de klanten van Agence Het Zoute. “Ook onze unieke witte wenteltrap die de afdelingen verkoop, verhuur en beheer met elkaar verbindt, krijgt meer en meer bekendheid. Een echte eye-catcher,” besluit Thibault Vanden Berghe.

Lees ook:


Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...