BOB361 wint Belgische Prijs voor Architectuur

donderdag 17 december 2015 15:09
BOB361 wint Belgische Prijs voor Architectuur

“Bekroning recente realisaties van Belgische architecten in binnen- en buitenland” 

Het studentencomplex Gate15 van het Brusselse bureau BOB361 heeft de Belgische Prijs voor Architectuur 2015 in de wacht gesleept. De tweejaarlijkse prijs bekroont recente realisaties van Belgische architecten in binnen- en buitenland.

BOB361 ontwierp een studentencomplex rond het beschermde gebouw ‘Huis van de Student’ aan de Kleine Kauwenberg in Antwerpen. Het gebouw huisvest onder meer een wachtruimte met computerhoek en studentenloket voor de opvang van buitenlandse studenten. Er is ook een polyvalente zaal, co-workplek en een aantal studentenkamers.

De winnaar van de hoofdprijs werd gekozen uit de winnaars van vier categorieën waarvoor bijna vierhonderd voorstellen werden ingediend. Gate15 was genomineerd in de categorie niet-residentiele gebouwen.

Prijzen

BOB361 is het architectenbureau van Goedele Desmet en Ivo Vanhamme. Ze wonnen eerder al de provinciale architectuurprijs voor hun sociale woningen in Kessel-Lo en de Belgian Building Award voor hun groepswoning in Kuregem.

Bij de ‘kleine interventies’ won Office Kersten Geers David Van Severen met de bibliotheek van de Gentse architectuurfaculteit. ONO won met drie in elkaar gepuzzelde woningen in de categorie ‘groepswoningbouw’. Bij de ‘niet-residentiële gebouwen’ won HUB met het hoofdkantoor van de Intercommunale voor de Kempen.

In 2013 ging de Belgische Prijs voor Architectuur nog naar de Gentse Stadshal van Robbrecht en Daem Architecten.

(Bron: De Standaard)


Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...