Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Bouw van eerste Vlaamse passieve kangoeroewoning gestart in Gent

vrijdag 26 april 2013 15:01
Bouw van eerste Vlaamse passieve kangoeroewoning gestart in Gent

“Twee gescheiden woningen onder één dak” 

Op een voormalig "brownfield", een geheel van verwaarloosde en onderbenutte gronden in Gentbrugge, een deelgemeente van Gent, is donderdag de eerste steen gelegd van de eerste passieve kangoeroewoning in Vlaanderen. Op het terrein van de voormalige staaldraadtrekkerij Treillarmé in Gentbrugge bouwt projectontwikkelaar Re-Vive een duurzame wijk.

Van het project, dat de naam "Den Draad" meekreeg, zijn de eerste vijf passiefwoningen en dertig laagenergiewoningen en -appartementen klaar. Donderdag werd de eerste steen gelegd voor de tweede fase van het project, met 28 passief- en laagenergiewoningen én de allereerste passieve kangoeroewoning, twee gescheiden woningen onder één dak, in Vlaanderen.

Sociale samenhang

Tijdens het hele reconversieproces werkte Re-Vive aan de bevordering van de sociale cohesie in de buurt. Na de sanering van de gronden, en vooraleer de echte bouwwerken medio 2012 begonnen, werd geïnvesteerd in de constructie van een tijdelijke setting met een polyvalent grasplein van 4.000 vierkante meter, picknicktafels en voetbalgoals.

Een gelijkaardige interactie wil Re-Vive op reconversieprojecten in Sint-Jans-Molenbeek (de voormalige brouwerij Vandenheuvel), in Aalst (de vroegere Tupperware site), in Machelen (vervuilde industrieterreinen), Brugge (voormalige drukkerij) en Antwerpen (Cadixwijk).

De projectontwikkelaar presenteerde ook een nieuwe methode om projecten op hun duurzaamheid te evalueren: het "Re-Vive Impact Dashboard". Elk project wordt op 30 indicatoren geëvalueerd door een externe partij en de behaalde scores op het dashboard moeten Re-Vive een beter idee geven van waar er nog beter kan gedaan worden.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...