Bouw verwacht tot 75 miljoen euro extra renovaties na recordaantal schenkingen

dinsdag 09 februari 2016 14:30
Bouw verwacht tot 75 miljoen euro extra renovaties na recordaantal schenkingen

“Impact voor de bouwsector kan groot zijn” 

De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) verwacht voor 50 tot 75 miljoen euro extra renovatieactiviteit door het recordaantal vastgoedschenkingen in de tweede helft van 2015. Dat meldt de federatie in een persbericht.

De verlaging van de schenkingsrechten voor onroerend goed vanaf 1 juli 2015 heeft ervoor gezorgd dat drie keer meer Vlaamse koppels een huis schenken aan de kinderen, berichtten Het Laatste Nieuws en De Morgen.

Wie binnen vijf jaar het geschonken goed renoveert voor minimum 10.000 euro, krijgt een deel van de betaalde schenkingsrechten bovendien terug, stipt de VCB aan. "Wanneer iemand een woning van 250.000 euro schenkt aan zijn enig kind en er vervolgens voor minimum 10.000 euro renovatiewerken worden uitgevoerd, bedraagt de besparing 3.000 euro. Gebeurt de schenking niet in rechte lijn, dan loopt het voordeel op tot 4.500 euro. Daarnaast kan men nog steeds gebruik maken van de energiepremies (nog tot eind juni) en van de renovatiepremie waardoor het voordeel nog hoger kan oplopen", aldus het persbericht.

Als de huidige trend standhoudt en er in 2016 een tienduizendtal extra schenkingen plaatsvinden, zal de impact voor de bouwsector groot zijn. De VCB raamt dat dit voor 50 tot 75 miljoen euro extra renovatiewerken moet opleveren.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...