Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Bouwaanvraag voor 116 studentenkamers en -studio's aan Gentse Stropkaai

maandag 01 juli 2013 09:42
Bouwaanvraag voor 116 studentenkamers en -studio's aan Gentse Stropkaai

“Er moeten voldoende alternatieven voor studenten beschikbaar zijn” 

In Gent is een openbaar onderzoek gestart voor de bouw van 116 studentenkamers en -studio's aan de Stropkaai. Dat is vernomen van schepen van Stadsontwikkeling Tom Balthazar.

Op de site van voormalig meelfabrikant Gandamolens wil projectontwikkelaar Matexi een complex bouwen met 116 studentenkamers en -studio's rond een centraal plein. "In- en uitgang is enkel aan de Stropkaai voorzien, zodat woonstraten niet geïmpacteerd worden", aldus Bathazar. Het openbaar onderzoek is lopende, volgende week volgt een informatievergadering voor de buurt. Het complex ligt dicht bij onderwijsinstellingen en aan een fietsas.

Capaciteit

In Gent is er ook nog een aanvraag hangende voor een veel groter complex aan de Voskenslaan, op een site van de voormalige Redemptoristen. Er zijn ook nog verkennende gesprekken voor de bouw van complexen op andere plekken. "Ik denk dat het creëren van bijkomende capaciteit nog altijd aangewezen is", aldus Balthazar. "Als we ervoor willen zorgen dat gezinswoningen niet door studenten ingepalmd worden, moeten er voldoende alternatieven voor studenten beschikbaar zijn." 

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...