Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Bouwsector waakzaam voor hervorming Vlaamse renovatiepremie

maandag 06 oktober 2014 10:53
Bouwsector waakzaam voor hervorming Vlaamse renovatiepremie

“Premie voor renovatie van een woning” 

De Vlaamse bouwsector zal de hervorming van de Vlaamse renovatiepremie, die vanaf november zal worden uitbetaald als belastingvermindering, van nabij opvolgen. "Een gelijkwaardig systeem is nodig", reageert Bouwunie. De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) dringt aan op een "soepel en snelle overgang naar een systeem dat even groot is als het huidige".

De Vlaamse ministers van Wonen en Begroting Liesbeth Homans (N-VA) en Annemie Turtelboom (Open Vld) beloofden vrijdag dat de voorwaarden en bedragen van de premie ook na de hervorming dezelfde zullen blijven. Alleen de wijze van uitbetaling verandert.

Bouwunie, dat spreekt van een "snelle en onverwachte beslissing", hoopt dat de ministers woord houden. "Want een gelijkwaardig systeem is nodig in een veelgeplaagde en economisch zwakke bouwsector", klinkt het.

Overleg

De omvorming tot een belastingvermindering is volgens Hilde Masschelein, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie, "niet onmiddellijk een verbetering". Ze wijst erop dat de mensen langer op hun geld zullen moeten wachten dan met het huidige premiesysteem, en dat de tegemoetkoming ook over verschillende jaren gespreid zal worden.

Beide organisaties hopen dat er nog overleg komt met de bouwsector alvorens het nieuwe systeem in te voeren.

Sinds 2007 kan in Vlaanderen een premie worden aangevraagd voor de renovatie van een woning van minstens 25 jaar oud. De totale renovatiefactuur moet meer dan 10.000 euro bedragen. Afhankelijk van het inkomen bedraagt de premie tot 30 procent van de investeringskost, met een plafond van 10.000 euro. 

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...