Bouwvergunning enkel nog wanneer de woning internetklaar is.

dinsdag 02 mei 2017 12:30
Bouwvergunning enkel nog wanneer de woning internetklaar is.

Bron: FOD Economie

Ook al scoort België niet slecht op vlak van Internet-penetratie, Europa eist dat alle burgers over een vlotte toegang tot het Internet moeten beschikken. Minister Joke Schauvliege (CD&V) liet vandaag weten, via de kranten van het Mediahuis, dat wie zijn huis grondig verbouwt of een nieuwbouw bouwt, enkel nog een bouwvergunning krijgt indien de woning meteen ook internetklaar wordt gemaakt. Hiermee wil de Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw er voor zorgen dat iedereen over een snelle internetverbinding beschikt.

Volgens de recentste ICT-barometer van de FOD Economie heeft één op de vijf huishoudens nog altijd geen internettoegang waarvan ongeveer de helft van mening is dat "Internet niet nodig is", één op drie "niet over de vaardigheden beschikt" en 25% "internet te duur" vindt.

De nieuwe stedenbouwkundige verordening die "snel internet" verplicht, moet vermijden dat o.a. huurders geen toegang hebben tot het internet omdat de eigenaar/verhuurder geen aansluiting voorzag om bijvoorbeeld kosten te besparen of mensen die een huis kopen achteraf vaststellen dat er geen internetvoorziening is en bijkomende kosten moeten maken (bvb. oprit openbreken) om toegang tot het internet te kunnen hebben.
(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...