Brusselse kantorenmarkt beleeft topjaar

vrijdag 09 december 2016 14:00
Brusselse kantorenmarkt beleeft topjaar

“Een van de beste prestaties van de afgelopen vijf jaar” 

De kantorenmarkt in Brussel beleefde in 2016 zijn beste jaar in vijf jaar tijd. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van vastgoedmakelaar Jones Lang LaSalle (JLL), dat dinsdag werd gepubliceerd.

Bij de start van december 2016 werd de drempel van 390.000 vierkante meter verkochte of verhuurde kantoorruimte reeds overschreden, wat ongeveer 15 procent meer is dan het volledig jaarvolume van 2015. Volgens de auteurs van het rapport is er dan ook "een streep getrokken onder het moeilijke jaar 2015". JLL verwacht het jaar te kunnen afsluiten met 420.000 vierkante meter ingenomen kantoorruimte in Brussel.

JLL plaatst wel een kanttekening bij het goede nieuws. De sterke cijfers zijn namelijk grotendeels te danken aan acht grote transacties, van meer dan 10.000 vierkante meter aan kantoorruimte. Daarmee waren er in 2016 dubbel zoveel transacties van meer dan 10.000 vierkante meter dan het gemiddelde van de laatste vijf jaar, maar het totale aantal transacties ligt wel een stuk lager: in totaal zijn er dit jaar 300 geregistreerd, een stuk minder dan het gemiddelde van 371 dat de laatste 5 jaar werd opgetekend.

De vastgoedmakelaar benadrukt verder dat het aanbod aan kantoorruimte in de hoofdstad kleiner wordt, en dat het "toekomstig aanbod beperkt blijft".

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...