Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

CD&V wil huurwaarborg opnieuw op drie maanden brengen

maandag 08 juli 2013 09:44
CD&V wil huurwaarborg opnieuw op drie maanden brengen

CD&V wil de huurwaarborg opnieuw optrekken van twee naar drie maanden. "Het evenwicht tussen verhuurders en huurders moet worden hersteld', zegt Raf Terwingen, CD&V-fractieleider in de Kamer, maandag in Het Nieuwsblad en De Standaard.
"Veel verhuurders haken af door de verlaging van de borg zes jaar geleden", zegt Terwingen. "Daarom willen we die weer optrekken naar drie maanden. In mijn praktijk als advocaat merk ik dat verhuurders pas na enige tijd in actie schieten tegen slechte betalers, en dat de vrederechters het probleem pas erkennen vanaf drie maanden achterstand. Dus lijkt het logisch om drie maanden als norm te nemen."
Het voorstel om de borg op te trekken staat in de Innesto-teksten over de vernieuwing van het partijprogramma van CD&V.
De Vlaamse vastgoedmakelaars pleiten er ook voor om de termijn weer op te trekken. "Steeds vaker blijken die twee maanden onvoldoende garantie te bieden als de verhuurder met schade of achterstal te maken heeft", zegt woordvoerder Dajo Hermans van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars. "Veel verhuurders haken af door die te lage borg. Door de borg op te trekken hopen we meer verhuurders te houden en er ook nieuwe te vinden."
De Vlaamse huurdersbonden vinden zo'n hogere borg dan weer geen goed idee, zegt woordvoerder Geert Inslegers. "Veel huurders hebben de borg van hun vorige huurwoning nog niet terug als ze de nieuwe al moeten storten. Maar ik begrijp natuurlijk ook wel het probleem van de verhuurders. Men kan dit enkel oplossen door meer huursubsidies toe te kennen."
(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...