Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

CD&V wil klemtoon van woonbonus bij renovatie leggen

maandag 13 mei 2013 16:03
CD&V wil klemtoon van woonbonus bij renovatie leggen

"Woonbonus voor nieuwbouw niet afbouwen" 

De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) pleit ervoor om de woonbonus voor nieuwbouw niet af te bouwen. CD&V pleitte er onlangs voor om de klemtoon van de woonbonus bij renovatie te leggen. Volgens de VCB houdt die piste geen rekening met de forse bevolkingsgroei en de woonbehoeften.

De woonbonus wordt na de staatshervorming overgeheveld naar de gewesten, die deze naar eigen inzichten zullen kunnen aanpassen. In het kader van haar vernieuwingsoperatie heeft CD&V alvast een voorlopig standpunt gelanceerd. De christendemocraten willen (net als de andere Vlaamse regeringspartijen overigens) voor de huidige eigenaars niets veranderen, maar willen de bonus differentiëren voor nieuwe eigenaars. De bonus zou renovaties van bestaande woningen moeten stimuleren.

Groeiende bevolking

Volgens de VCB is dat "niet verenigbaar met de huidige forse groei van de bevolking". "Vlamingen zullen het daardoor moeilijker krijgen om eigenaar te worden van een eigen woning. Nochtans vormt het bezit van een eigen woning voor gezinnen een belangrijke garantie voor een zorgeloze toekomst. Het percentage Vlamingen dat eigenaar is van een eigen woning moet daarom gevrijwaard worden. Dit is alleen mogelijk als de overheid de verruiming van het woonpatrimonium en dus de oprichting van nieuwe woningen blijft ondersteunen", luidt het.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...