Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

CIB Vlaanderen reageert op dossier rond vakantiewoningen

vrijdag 12 juli 2013 09:25
CIB Vlaanderen reageert op dossier rond vakantiewoningen

“Onterechte conclusie” 

Het is onterecht om te concluderen dat de helft van alle vakantiewoningen in Vlaanderen niet aan de veiligheidseisen zou voldoen. Dat zegt CIB Vlaanderen in naam van de toeristische verhuurkantoren en in een reactie op de berichtgeving woensdag in De Standaard. "Er is een groot verschil tussen administratief niet in orde zijn en niet voldoen aan de veiligheidseisen", luidt het.

In Vlaanderen zijn bijna 10.000 vakantiewoningen die niet particulier, maar via een toeristisch verhuurkantoor worden verhuurd. Volgens CIB Vlaanderen is ruim 85 procent van dat aanbod met zekerheid vergund of aangemeld, zoals wettelijk voorzien. De professioneel verhuurde vakantiewoningen die niet vergund of aangemeld zijn, zijn vooral administratief niet in orde, klinkt het.

Kwaliteit

Bovendien doen de sector en de Vlaamse administratie grote inspanningen om de kwaliteit van die 10.000 vakantiewoningen nog beter te garanderen. "Een enorme logistieke en complexe oefening", aldus CIB Vlaanderen. Een eerste stap werd deze week gezet met de koppeling van de databank van CIB Vlaanderen aan die van het Vlaams Logies Informatiesysteem. Daardoor zal op een geautomatiseerde manier kunnen nagegaan worden of alle vakantiewoningen minstens zijn aangemeld, zoals het Vlaams Logiesdecreet voorschrijft.

In het najaar zet de sector er volop op in de eigenaars van aangemelde vakantiewoningen te overtuigen hun pand vrijwillig te laten vergunnen door de Vlaamse overheid, luidt het nog. 

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...