Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Confederatie Bouw moet inschattingen inzake bouwsector bijschaven

maandag 14 oktober 2013 15:39
Confederatie Bouw moet inschattingen inzake bouwsector bijschaven

"Bouwsector krimpt dit jaar fors meer dan verwacht" 

De Confederatie Bouw heeft haar prognoses voor de bouwsector fors verlaagd. De werkgeversfederatie verwacht dat de sector dit jaar met 1,5 tot 2 procent zal krimpen. In juni voorspelde ze nog een achteruitgang van maar 0,2 procent. Dat blijkt woensdag uit de maandelijkse bouwbarometer van de federatie.

De Confederatie Bouw wijst er onder meer op dat de activiteit in de bouwsector al vier kwartalen op rij gedaald is. In het tweede kwartaal daalde de bouwactiviteit met 0,4 procent tegenover het eerste kwartaal en met 2,5 procent op jaarbasis. De werkgelegenheid lag 2 procent lager dan een jaar eerder. Voorts daalde het aantal bouwvergunningen voor zowel nieuwe woningen als niet-woongebouwen in het tweede kwartaal. "De vergunningen voor appartementen konden de daling voor eengezinswoningen deze keer niet compenseren", luidt het. Ook het aantal faillissementen blijft op hoog niveau.

In 2012 groeide de bouwsector nog met 0,9 procent. 

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...