Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Confederatie Bouw roept op BIS-beurs op om bouwplannen voor eind 2014 te realiseren

maandag 06 oktober 2014 09:46
Confederatie Bouw roept op BIS-beurs op om bouwplannen voor eind 2014 te realiseren

“Vanaf 2015 liggen voordelen stukken lager dan nu” 

Gezinnen met bouwplannen doen er, gelet op de woonbonus en de lage rente en bouwkosten, best alles aan om nog dit jaar hun plannen te concretiseren. Dat heeft directeur-generaal Marc Dillen van de Vlaamse Confederatie Bouw zaterdag gezegd bij de opening van de BIS-beurs in Flanders Expo in Gent.

De Vlaamse Confederatie Bouw roept bouwers of verbouwers op om nog in 2014 hun plannen te realiseren. "Wie nog voor het einde van dit jaar zijn hypothecaire lening afsluit, kan nog volledig van de huidige voordelen van de woonbonus gebruik maken. Vanaf volgend jaar liggen de voordelen stukken lager dan nu", zegt de VCB. "Een bijkomend voordeel nu is dat de hypothecaire rentevoeten bijzonder laag liggen. Bovendien evolueerden de bouwkosten de laatste jaren minder snel dan de sowieso reeds lage inflatie."

Energie

Volgens de Vlaamse Confederatie Bouw is er ook een grote voorraad aan bouwprojecten waarvoor nog een hoger energieverbruikpeil kan toegepast worden. "Vanaf dit jaar geldt voor nieuwbouw een maximale E-peileis van 60 en tegelijk de verplichting om in een minimaal aandeel aan hernieuwbare energie te voorzien. Beide eisen samen leiden tot een meerkost van ongeveer 10.000 euro per woning. Maar de VCB heeft kunnen vaststellen dat eind 2013 een zeer groot aantal vergunningen werd aangevraagd. Voor die vergunningen geldt nog het E70-peil als maximum en is hernieuwbare energie niet verplicht. De gemeenten hebben hiervoor tijdens de eerste vier maanden van 2014 vergunningen toegekend. Die woningprojecten komen nu op de markt."

De BIS-beurs loopt nog tot en met 12 oktober.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...