Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Dag van de Architectuur op 13 oktober

vrijdag 06 september 2013 10:38
Dag van de Architectuur op 13 oktober

“Verschillende mogelijkheden bekijken van het verstedelijkte landschap” 

Op zondag 13 oktober 2013 is het opnieuw Dag van de Architectuur. Thema van de zesde editie is dit jaar "Bloeiende landschappen", waarin nieuwe werk- en samenlevingsvormen centraal staan. Op het programma staan 200 activiteiten in heel Vlaanderen en Brussel. Dat zijn er bijna dubbel zo veel als tijdens de vorige editie.

Tijdens de Dag van de Architectuur kunnen liefhebbers verschillende architectuurprojecten ontdekken in de eigen regio, maar ook ver daarbuiten. Bloeiende landschappen van de Westhoek tot het Maasland vormen dan ook de rode draad en met meer dan 90 initiatiefnemers is er voor elk wat wils. Tussen 10u en 18u kan men een groot aanbod aan opengestelde gebouwen en activiteiten bezoeken. De rondleidingen worden gegeven door de architect zelf of een deskundige architectuurgids.

Rode draad

Centraal staan alvast volgende vragen. Wordt Vlaanderen één grote parkstad? Hebben alle verkavelingtuinen samen de kracht van een natuurgebied? Is hoogbouw de beste oplossing voor het gebrek aan betaalbare bouwgrond? Hoe combineer je een fabriek met een winkelstraat? Ontdek tijdens de zesde Dag van de Architectuur op zondag 13 oktober 2013 alvast de verschillende mogelijkheden van het verstedelijkte landschap.

Tevens is er ook oog voor een gevarieerde programmatie. Het gaat hier onder meer om opengestelde gebouwen, geleide fiets- en wandeltochten, tentoonstellingen, filmvertoningen en lezingen. Op 12 oktober is er ook de Avond van de Architectuur in C-Mine in Genk, dat dit jaar de hoofdstad van de architectuur is.

Het volledige programma van de Dag van de Architectuur is te vinden op www.dagvandearchitectuur.be. De Dag van de Architectuur is een initiatief van het Vlaams Architectuurinstituut in samenwerking met tal van partners, in het bijzonder Stad Genk.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...