De badkamer - meer dan alleen wassen

woensdag 23 maart 2016 14:00
De badkamer - meer dan alleen wassen

“Badkamers zijn een volwaardig onderdeel van de woning geworden” 

Recentelijk onderzoek toont aan dat de badkamer bovenaan het lijstje staat met ruimtes die huizenbezitters het liefst zouden vernieuwen of aanpassen. De badkamer heeft een levensduur van gemiddeld 20 jaar. In de laatste decennia heeft deze ruimte een ware metamorfose ondergaan. Veel badkamers zijn daarom hoognodig aan een opknapbeurt toe.

Was de badkamer in de vorige eeuw nog voornamelijk een wasruimte, tegenwoordig zijn genieten, ontspannen en design de “keywords” bij het uitzoeken van een nieuwe badinrichting. Het huidige aanbod in de sanitairmarkt laat dan ook niets te wensen over. U kunt uw ideeën, wensen en dromen volledig waarmaken als u op zoek gaat naar een nieuwe wellnessruimte thuis.

Badkamers zijn een volwaardig onderdeel van de woning geworden. U kunt op deze leefruimte echt uw persoonlijke stempel drukken. De variaties zijn bijna eindeloos. Was u vroeger nog regelmatig beperkt in uw keuzes als het ging om de inrichting door bijvoorbeeld een te kleine ruimte of een onhandige locatie van uw ramen, deuren of schuine dak; tegenwoordig zijn vrijwel alle producten op maat leverbaar en kunt u met een slim ontwerp meer uit uw ruimte halen dan u ooit voor mogelijk hield.

Levensbestendig

Een investering van een badkamer is niet niks. Let bij de indeling en keuze erop hoe u over een aantal jaren de badkamer verwacht te gebruiken. Graag wonen we allemaal zo lang mogelijk zelfstandig en gebruiken de badkamer graag zonder hulp van anderen. Door de juiste keuzes te maken van bijvoorbeeld een drempelloze douche of een lage instap, een thermostaatkraan of een goed bedienbare wastafelkraan kunt u onbeperkt lang genieten van de aankoop. Vandaag de dag zijn er talloze mogelijkheden die het gebruiksgemak ten goede komen zonder dat het direct aan de producten te zien is.

Slimme investering

Een badkamer is niet alleen een slimme investering voor uw welzijn, ook is het, naast de keuken, de ruimte waarop aspirant huizenkopers primair selecteren als zij een keuze maken voor hun nieuwe woning. Gezien de huidige ontwikkelingen op de huizen- en hypothekenmarkt kunnen huizenkopers vaak maar net voldoende hypotheek krijgen om hun nieuwe huis gefinancierd te krijgen. Extra financiering voor de verbouwing, zoals vroeger heel gebruikelijk was, zit er vaak niet meer in. Vandaar dat de keuken en badkamer vaak extra kritisch worden bekeken in het selectieproces. Mocht u dus ooit van plan zijn uw huis te verkopen, dan is een nieuwe badkamer een slimme investering; voor nu en voor straks.

(Bron: Voorlichtingsburo Wonen)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...