Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

De Croo wil dat jonge mensen zo snel mogelijk een eigen woning kunnen kopen

donderdag 11 juli 2013 17:56
De Croo wil dat jonge mensen zo snel mogelijk een eigen woning kunnen kopen

Vicepremier en minister van Pensioenen Alexander De Croo (Open Vld) wil dat de woonbonus ook na de overheveling naar de gewesten behouden blijft. Dat zei hij bij de voorstelling van het jaarrapport van de Studiecommissie voor de Vergrijzing. Hij vindt dat wonen een "centraal thema" moet worden bij de volgende verkiezingen.
Cijfers van de Studiecommissie wijzen uit dat het verschil in armoederisico tussen gepensioneerden en de rest van de bevolking nog nooit zo klein was, maar het risico is in België wel nog hoger dan gemiddeld in de Europese Unie. De Croo wil dat jonge mensen zo snel mogelijk een eigen woning kunnen kopen, omdat dit het armoederisico bij pensionering verlaagt. "Een huis hebben vermindert het risico op armoede met 50 procent", aldus De Croo.
De woonbonus is nu nog federale materie, maar verhuist in 2014 naar de gewesten. De Croo vindt dat niet aan de bestaande contracten mag geraakt worden, maar wil voor de nieuwe contracten "nadenken over de meest efficiënte manier" om het voor jongeren mogelijk te maken snel een huis te kopen. De liberale vicepremier wijst ook op het belang van de bouwsector voor de Belgische economie.
Het systeem van de woonbonus, een belastingaftrek voor woonkredieten, zorgt al enige tijd voor beroering. De bouwsector wil niet dat eraan geraakt wordt, maar onder meer de Oeso en de Vlaamse Woonraad pleitten al voor een herziening of afbouw.
(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...