De kelder inrichten als trendy leefruimte

donderdag 10 november 2016 14:00
De kelder inrichten als trendy leefruimte

“Speelruimte voor kinderen, home cinema, sportruimte, wijnkelder,…” 

Een kelder is veelal een ongezellige ruimte die alleen voor de opslag van eten en drinken wordt gebruikt. Maar een wat grotere kelder kun je, na enkele voorzorgsmaatregelen, perfect inrichten als trendy leefruimte! Zo kan je kelder dienstdoen als speelruimte voor de kinderen, als home cinema, als sportruimte, als wijnkelder of als hobbyruimte. Wil je nog een stapje verder gaan en gaan wonen in je kelder? Ook dat is geen probleem, mits je de ruimte vochtvrij maakt, voldoende isoleert en zorgt voor een leuke kelder inrichting.

Een nieuwbouw kelder inrichten

Je kelder is de meest vochtige ruimte in huis en dit zorgt vaak voor problemen bij de kelder inrichting als leefruimte. Om die vochtproblemen tegen te gaan, kun je je kelder het beste isoleren aan de buitenkant. Bij een bestaande kelder is dat natuurlijk erg moeilijk, maar bij een nieuwbouw kelder is dit geen probleem. Denk dus goed na over de bestemming van je kelder alvorens je gaat bouwen. Wil je je kelder inrichten als trendy leefruimte, isoleer ze dan vanaf de buitenkant!

Een bestaande kelder inrichten

Wil je een bestaande kelder inrichten als trendy leefruimte, dan zul je allereerst de vochtproblemen moeten aanpakken. Gaat het om een klein vochtprobleem, dan kan een goed ventilatiesysteem of een roller volstaan. Heb je echter vaker last van erge vochtproblemen, doe dan beroep op een specialist. Hij kan je helpen om de vochtproblemen aan te pakken.

Je kelder inrichten als leefruimte

Als eenmaal de vochtproblemen van de baan zijn, kun je je fantasie de vrije loop laten! De mogelijkheden voor de kelder inrichting zijn eindeloos. Een home cinema, een hobbyruimte, een opbergplaats, een speelruimte voor je kinderen, een repetitieruimte, of een woonruimte… het kan allemaal. Op die manier krijgt je kelder een nieuwe bestemming en voegt ze werkelijk waarde toe aan je woning. Hou er wel rekening mee dat er geen daglicht valt in een kelder, zorg dus voor voldoende verlichting.

(Bron: Voorlichtingsburowonen.nl)
Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...