De Wever en Van Besien eerste keer in debat op Antwerps vastgoedcongres

woensdag 21 maart 2018 14:00
De Wever en Van Besien eerste keer in debat op Antwerps vastgoedcongres

“Visie op stadsontwikkeling zoals betaalbaar wonen en vergroening” 

In Antwerpen is burgemeester Bart De Wever (N-VA) woensdag in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober een eerste keer in debat gegaan met een van zijn grootste uitdagers, Groen-lijsttrekker Wouter Van Besien. Decor van dienst was het vastgoedcongres Antwerp Real Estate in de KBC-toren. De twee kemphanen mochten er vooral hun visie op stadsontwikkeling uit de doeken doen. De Land Invest-rel van vorig najaar bleek ook nog lang niet vergeten en vergeven.

Groen diende in november nog een klacht in bij het Antwerpse integriteitsbureau naar aanleiding van het bezoek van De Wever en enkele schepenen aan het verjaardagsfeestje van bouwpromotor Erik Van der Paal (Land Invest), omdat ze op die manier een schijn van partijdigheid zouden hebben gewekt. De klacht werd verworpen, maar de heisa rond de Antwerpse stadsontwikkelingsdossiers blijft blijkbaar nog steeds voor wrevel zorgen tussen De Wever en Van Besien.

Betaalbaar wonen

De huidige burgemeester wierp woensdag op dat Van Besien hem "openlijk van corruptie beschuldigde zonder dat het ergens op gefundeerd was". Van Besien ontkende die beschuldiging te hebben geuit, maar stelde dat een deal over grondenruil die in de maak zou zijn geweest wel "goed uitkwam voor de projectontwikkelaar" en dat hij zelf als burgemeester op een meer open, transparante manier zou omgaan met contacten met de sector.

Beide tenoren van de Antwerpse kiesstrijd bleken het wel opvallend vaak met elkaar eens over waar Antwerpen naartoe moet. Zo verwachten ze allebei veel van de overkapping van de Antwerpse ring en willen ze sterk focussen op betaalbaar wonen en vergroening, al raakten ze het niet altijd eens over de instrumenten om dat te bereiken. Rond mobiliteit bleek - zoals te verwachten viel - het water nog het diepst.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...