Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Designwoning in de vorm van een auto

maandag 30 september 2013 15:37
Designwoning in de vorm van een auto

"Wooncomfort, energiezuinigheid en moderne look in één" 

De designer Markus Voglreiter heeft in het Oostenrijkse stadje Salzburg een hele speciale woning ontworpen. Een huis in de vorm van een auto dat bovendien niet moet inboeten aan wooncomfort, energiezuinigheid en een moderne look. Het originele ontwerp valt alvast op in het traditionele straatbeeld van de stad.

Duurzaamheid

Voor deze unieke creatie haalde ontwerper Voglreiter zijn inspiratie uit de jaren '70. Hij kocht een traditioneel huis uit die tijd, bestudeerde het potentieel van de woning en gaf er een eigen interpretatie aan. "De woning kreeg een heel bijzondere uitstraling en het is ook interessant hoe het pand in contrast staat met de andere huizen in het straatbeeld," klinkt het.

Naast de moderne en originele look, besteed het huis aandacht aan duurzaamheid en energiezuinigheid. Zo is er bijvoorbeeld ook een enorme lichtinval en is er gevoel voor ruimte. Dankzij de grote glaspartijen warmt het zonlicht de woning op en ook wanneer het donker is, geven de ramen de verlichte designwoning een mooie uitstraling. Het huis is nog voorzien van energiezuinige verwarming, strakke isolaties, zonnewering en ventilatie. Een ander resultaat van de renovatie, zijn de aparte woongebieden voor ouders en kinderen. Deze werden bereikt door het afsluiten van de voormalige openingen. Hierdoor kunnen verschillende generaties onder een dak leven.

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...