Diverse keukentrends van 2015

woensdag 16 september 2015 16:00
Diverse keukentrends van 2015

“Eenvoud, functionaliteit en licht als basisprincipes” 

Welke kleuren en materialen zijn helemaal in? En los van die hypes: hoe zorg je voor een tijdloze basis? Een goeie, functionele en tijdloze keuken steunt op drie basisprincipes: eenvoud, functionaliteit en licht. Een keuken is dus meer dan kleur en materialen – hou dat altijd goed in je achterhoofd.

Maatwerk

Eenvoud begint bij een goed keukenontwerp. En zo’n ontwerp, dat is echt wel maatwerk. Een droomkeuken ziet er voor iedereen anders uit. Wil je een ruimte die je volledig kan afsluiten om in alle stilte voor te bereiden en te koken? Of ben je een sociaal dier? Dan wil je natuurlijk je gasten rond dat eiland krijgen en laten meehelpen. Iedereen heeft zo zijn eigen verlanglijstje.

Tijdloos

Volg niet zomaar trends. Zorg liever voor karakter en tijdloosheid in je woning. Natuurlijke materialen als natuursteen of eikfineer creëren een aangenaam en rustgevend kleurenpalet. Trends verwerk je in accessoires en keukengerief. Die kan je heel makkelijk vervangen als de volgende trend alweer daar is.

Kleurtje?

Wil je een opvallend detail in je keuken? Ga dan voor goud- en kopertinten. Mag het nog wat meer zijn? Dan is Marsala, een dieprode wijnkleur, zeker een aanrader. Het is dé tint van 2015.

Kokendwaterkraan

Wil je ook mee zijn op technologisch vlak? Dan biedt een kokendwaterkraan een mooie meerwaarde. Het is snel, handig en combineerbaar met een gewone kraan. Zo heb je geen extra installatie nodig. De kinderbeveiliging sluit ongelukjes uit. Ook handig: de flexibele vakverdelingen om je kastinhoud te structureren.

Denk aan de dampkap

Nog een laatste tip voor wie een keukeneiland wenst: denk tijdig aan de dampkap. Er zijn zoveel slimme en elegante oplossingen op de markt. Een ingebouwde dampkap bijvoorbeeld, in een verlaagd plafond. Of één die in je werkblad verwerkt zit.

(Bron: www.livios.be)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...