Dossier Batibouw - Meer exposanten dan ooit

donderdag 16 februari 2017 10:05
Dossier Batibouw - Meer exposanten dan ooit

“Elk aspect van het (ver)bouwproces is vertegenwoordigd” 

De 58ste editie van bouwbeurs Batibouw heeft donderdag de deuren geopend voor professionelen, zaterdag is het grote publiek welkom. De beurs zal 80 exposanten meer tellen dan vorig jaar. Voor de eerste keer zijn alle paleizen van Brussels Expo ingenomen, aldus organisator FISA.

Zowat 1.000 exposanten en 12.000 experten bieden hun diensten aan de bezoekers aan. Elk aspect van het (ver)bouwproces is er vertegenwoordigd, van architecten, banken, bouwbedrijven, alles voor de inrichting van een woning tot zelfs advocaten en vastgoedmakelaars. Ook de overheid is aanwezig, met bijvoorbeeld uitleg over premies.

De "Garden Room" die vorig jaar nieuw was, kent nu een vervolg in Paleis 12. Nieuw dit jaar is de "Light Avenue" met alles over verlichting in huis. Voor de professionelen gaat er dan weer veel aandacht naar nieuwe digitale evoluties.

Bouwsector

Er is weer optimisme in de bouwsector: de activiteit nam vorig jaar met 3,7 procent toe, het aantal werknemers stabiliseerde na jaren van daling en er werden meer bouwvergunningen afgeleverd in de eerste negen maanden.

De beurs opende donderdag de deuren voor professionelen uit de sector, vanaf zaterdag is het grote publiek aan de beurt. Batibouw loopt tot zondag 26 februari, op donderdag 23 februari is er een nocturne (tot 23 uur). Vorig jaar brachten 302.677 mensen een bezoek aan de beurs.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...