Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Dossier Batibouw - Ugly Belgian Houses ook verzameld in boek

vrijdag 27 februari 2015 19:36
Dossier Batibouw - Ugly Belgian Houses ook verzameld in boek

“Alles startte met een dom ideetje” 

De blog "Ugly Belgian Houses", in 2011 opgestart als "een dom ideetje", is dankzij zijn populariteit nu ook in boekvorm gegoten. "Het moeilijkste was om toestemming te krijgen om de foto's in het boek te mogen publiceren", zegt blogger/auteur Hannes Coudenys.

"Alles startte met een dom ideetje", namelijk het online zetten van foto's van "lelijke" huizen en er een spits commentaar bij verzinnen, aldus Coudenys. De blog sloeg onmiddellijk aan, en kan ondertussen rekenen op circa 300.000 unieke bezoekers per jaar en meer dan 50.000 "likes" op Facebook.

De blogger schat dat er momenteel ongeveer 400 woningen online staan. Een selectie van vijftig woningen werd nu ook in een boek gegoten, dat op Batibouw wordt voorgesteld.

Goedkeuring

De selectie bleek geen sinecure. "Die is eigenlijk gebeurd op basis van goedkeuring", zegt Coudenys. De eigenaars van woningen hadden er meestal weinig problemen mee om hun huis te zien verschijnen in het boek, maar de architecten bleken minder snel overtuigd. "Zij zien die woningen toch een beetje als visitekaartjes", klinkt het, en zijn minder happig om gelinkt te worden aan "lelijke huizen".

Al is die term "ugly" natuurlijk ook vooral een eyecatcher. "Het is een heel sterke uitdrukking voor vaak ook wel speciale huizen", zegt Coudenys daarover. Hij vindt de publicatie van het boek als "een moment om misschien een beetje te beginnen afbouwen en mijn aandacht ook eens te kunnen richten op mooie huizen". Op naar het volgende "domme ideetje"...

Het boek "Ugly Belgian Houses" wordt uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts. Het zou vanaf maandag in de winkels moeten liggen.

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...