Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Dossier vastgoedstatistieken - Confederatie Bouw spreekt over zeer stabiele huizenmarkt

vrijdag 23 augustus 2013 09:43
Dossier vastgoedstatistieken - Confederatie Bouw spreekt over zeer stabiele huizenmarkt

"België kent een gezonde evolutie" 

België heeft een zeer stabiele huizenmarkt en de recente cijfers van de FOD Economie bewijzen dat ook. Dat zegt de Confederatie Bouw in een persbericht. De sectorvereniging spreekt tegen dat de Belgische huizenmarkt overgewaardeerd is, zoals sommigen zeggen.

"Te pas en te onpas lezen wij berichten over de vermeende overwaardering van onze huizenmarkt, terwijl de realiteit deze beweringen duidelijk tegenspreekt. België heeft net een van de meest stabiele huizenmarkten van Europa", zegt Confederatie Bouw, die onder meer verwijst naar de verwachte demografische evolutie in ons land. Die zal de vraag in de komende jaren zeker ondersteunen, luidt het.

Cijfers van de FOD Economie tonen dat een woning in het eerste semester van dit jaar gemiddeld 2,2 procent meer kostte dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. "In crisistijd is dat een zeer gezonde evolutie", vindt Confederatie Bouw. "Vastgoedbubbels worden gekenmerkt door plotse enorme prijsstijgingen, wat in België niet het geval is geweest de laatste jaren." 

(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...