Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat. Meer info

Dossier vastgoedstatistieken - Woonhuis iets goedkoper geworden

vrijdag 23 augustus 2013 11:48
Dossier vastgoedstatistieken - Woonhuis iets goedkoper geworden

“Appartementen wel duurder geworden” 

Een gewoon woonhuis in België kostte tussen begin april en eind juni gemiddeld 195.458 euro. Dat is 194 euro minder dan in de eerste drie maanden van het jaar, zo blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van de federale overheidsdienst Economie. Het gemiddelde appartement werd 4.155 euro duurder, tot 209.450 euro.

De prijzen van de gewone woonhuizen schommelen de laatste kwartalen lichtjes. Prijsdalingen en stijgingen wisselen elkaar af. Dat geldt ook voor villa's, bungalows en landhuizen, die tegenwoordig gemiddeld voor 333.867 euro van eigenaar verwisselen. 

Verschil

Bij de appartementen zijn er de laatste tijd vaker prijsstijgingen geweest. Het verschil in prijs tussen een woonhuis en een appartement is daardoor fors toegenomen. In het derde kwartaal van 2011 was een gemiddeld woonhuis 5.760 euro goedkoper dan een appartement, ondertussen is dat al 13.992 euro.

De prijzen van bouwgrond schommelen sterk. Ook daar zijn er de voorbije kwartalen dalingen en stijgingen geweest, maar nu piekt de prijs wel op een gemiddelde van 112,4 euro per vierkante meter.
(bron: Belga)

Het laatste vastgoednieuws in je mailbox?

Ik neem kennis van de gebruiksvoorwaarden

Lees meer nieuws over ...